Az Állatok Védelmében
Az élőlények Gyakran életük áran szolgálják az Emberiséget; Eleinte az elejtett vadat Őseink ették, majd a csont és a bunda felhasználásának módjára is rájöttek. Később már a természetes anyagoknál tartósabb, gyorsabban legyártható, olcsóbb matéria előállítására is képessé váltunk, de a természetes iránti igény ennek ellenére nem csökkent. A hatalmas embertömegek természetes anyagokkal történő ellátása Nyilvánvalóan pedig meghaladja a Föld teherbíró képességét. Ahogy a vadon élő állatok pusztítása mind nagyobb mértéket öltött, Megszületett az igény a fajok védelmére is. A puszta védelem egyik iránya a kereskedelmi célú zsákmányolás visszaszorítása lett. Washingtonban, 1973-ban vetették papírra azt a nemzetközi Egyezményt, amely egy meghatározott Veszélyeztetett állati és növényi termékek kereskedelmét tiltja. Részletes lista - Ráadásul összesen három - tartalmazza a kisebb és a nagyobb mértékben érintett fajokat. Mára már több mint 160 ország írta alá az Egyezményt és közel 35 ezer faj szerepel a folyamatosan bővülő listákon. A kereskedelmi korlátozás a fajok minden állapotára (Élve, halva, egészben, részben, nyersen, feldolgozva) és darabjára vonatkozik, azaz a szárított növényt vagy mag formájában is magában foglalja, az állatoknak pedig legkisebb porcikájukra is kiterjed.